Werken bij Viggo Ground Handling, Security, Cleaning
Als je werkt bij Viggo Airport Services bewijs je elke dag weer je diensten aan de reizigers. Medewerkers van Viggo werken op Eindhoven Airport. Een deel van de medewerkers checkt passagiers en bagage in, controleert reizigers of verzorgt de afhandeling van de vliegtuigen. Anderen werken op het platform of zorgen dat de bagage en vracht in het vliegtuig komen. Ook beveiliging en schoonmaak zijn belangrijke taken van Viggo. Lees hieronder wat enkele van onze medewerkers in de dagelijkse praktijk meemaken.

Testimonials

Luc Gomes
Cleaning- en Bagagemedewerker
In dienst sinds januari 2009

 

'Interne cursus draagt bij aan mijn toekomst'

Sinds een half jaar ben ik werkzaam bij Viggo Eindhoven Airport. Dit is een heel andere werkomgeving dan ik gewend ben en daardoor een nieuwe uitdaging. Mijn hoofdtaak is Cleaning van het terminalgebouw. Dat wil zeggen dat ik zorg dat de vloeren schoon zijn, de prullenbakken geleegd worden en diverse bijkomende werkzaamheden. Het belang van dit werk is dat de passagiers met een goed gevoel op een schone luchthaven kunnen lopen. Daarnaast help ik enkele uren per week op het platform met het laden en lossen van bagage. Dit is het idee van 'de wave', waarbij personeel op het juiste moment op de juiste werkplek wordt ingezet. Er gaat dus geen dag voorbij die hetzelfde is.

 

Mijn toekomst bij Viggo lijkt goed. Op dit moment concentreer ik me volledig op de cursus die ik intern volg. Deze cursus draagt bij aan mijn toekomst bij Viggo. De meest logische vervolgstap zou zijn om Security te gaan doen, omdat ik daar al deels de papieren voor heb gehaald..

 

Viggo zou ik omschrijven met de volgende woorden: uitdagende locatie, gezelligheid onder het personeel, een groot bedrijf met veel groeimogelijkheden.

 

Laura Sanders
Passagemedewerker
In dienst sinds april 2008
Vanaf januari 2009 tevens een deeltijdcontract als medewerker Security

‘Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel’
Eindhoven Airport is een gezellige luchthaven waar iedereen elkaar kent. De werksfeer en collegialiteit bij Viggo zijn erg prettig. Dit maakt het werken bij Viggo leuk.

Mijn werkzaamheden zijn zeer gevarieerd. Het inchecken en boarden van passagiers en lost & found behoren tot mijn hoofdtaken. Hiernaast verricht ik ook administratieve werkzaamheden. Momenteel werk ik twee dagen per week bij Security waar ik me bezig houd met het opzetten van handbagage, het screenen en eventueel uitpakken van bagage en het fouilleren van passagiers. Kortom, wij zorgen ervoor dat de passagiers tevreden en veilig op reis gaan. Hierbij staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel.

Ik kijk positief naar de toekomst omdat ik geloof in de groei van de luchthaven en het bedrijf. Er komen steeds meer vluchten naar nieuwe bestemmingen bij, waardoor Viggo ook een internationale uitstraling krijgt. Houd je van een afwisselende baan in een dynamisch bedrijf met een prettige werksfeer, dan ben je bij Viggo op de juiste plaats.

 

Pamela Hasham
Operations Supervisor
In dienst sinds 1990

'Elke dag is anders'
Als Operations Supervisor ben ik verantwoordelijk voor de afdeling Operations. Samen met mijn fijne collega’s zorgen we voor de vliegtuigafhandeling, coördineren we vertrek en aankomst en briefen we de bemanning. We maken o.a. loadsheets, papieren waarop de belading van een vliegtuig wordt berekend. Tevens verzorgen we de berichtgeving naar luchthavens van de verschillende bestemmingen. De afdeling Operations zorgt er ook voor dat de vluchten goed worden voorbereid, zodat onze collega’s van Passage tijdig kunnen beginnen met het inchecken van de passagiers. Elke dag is anders. Voor mensen die van afwisseling houden, flexibel zijn en graag met mensen omgaan is dit een ideale werkplek. De luchtvaart is een heel dynamische wereld.

Al 19 jaar is werken bij Viggo Eindhoven Airport elke dag weer een uitdaging voor mij. Ik zie de toekomst dan ook vol enthousiasme tegemoet! Op naar de volgende 20 jaar. ‘Time flies when you’re having fun’.

 

Hans Raaijmakers

Platform Supervisor

In dienst sinds juni 1984

 

'Dit werk is topsport'

Als Platform Supervisor ben ik samen met mijn collega Theo Hendriks verantwoordelijk voor de dagelijkse platformoperatie. In de praktijk betekent dit het aan boord brengen van de catering, het laden en lossen van bagage, de pushback van vliegtuigen etc. Met een team van gemotiveerde collega's zorgen we voor een goede en vlotte vliegtuigafhandeling. Het is hiervoor van belang dat we ieder moment van de dag de juiste personeelsbezetting hebben, zodat we de vliegtuigen tijdig kunnen afhandelen. Van landen tot opstijgen bijvoorbeeld hebben we voor een toestel van Ryanair 25 minuten. In deze korte tijd moeten de passagiers uitstappen, de bagage gelost worden, de nieuwe passagiers instappen terwijl de nieuwe bagage wordt geladen.

 

Dit werk is topsport en daarom is het belangrijk dat er een positieve en gemotiveerde cultuur heerst om een goede prestatie neer te kunnen zetten. Ik ben van mening dat Viggo Eindhoven Airport daar goed in slaagt.

 

Ik werk inmiddels 25 jaar bij Viggo en zie het nog elke dag als een uitdaging voor mij. Dat komt met name door de dynamische omgeving waarin elke dag anders is.